Hemmink | Hoe onderhoud ik mijn rookmelder? | Ei Electronics

Een ophoping van stof, een lage batterijspanning of het niet op tijd vervangen van de melder kan zorgen dat de melder niet optimaal werkt. Volg deze onderhoudstips om ervoor te zorgen dat je altijd optimaal beveiligd bent:

  1. Bescherm je rookmelder tegen stof met de blauwe stofhoes. Ideaal bij nieuwbouw of verbouwingen waar veel stof vrijkomt. Vergeet niet de hoes te verwijderen na de klus.

2️. Houd je melder schoon! Rookmelders kunnen gevoelig zijn voor normaal stof, dus maak ze minstens twee keer per jaar schoon met een zachte borstel van de stofzuiger.

3️. Test je melder regelmatig. Druk op de Test&Hush knop om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Bij gekoppelde melders moeten ze allemaal alarm slaan.

4️. Vervang de batterij op tijd. Als je melder om de 40 seconden piept en de rode LED knippert, is het tijd om de batterij te vervangen. Gebruik hetzelfde type batterij en test de melder na vervanging.

5️. Vervang de rookmelder na 10 jaar. Rookmelders hebben een technische levensduur van 10 jaar. Daarna zal de betrouwbaarheid van de melder afnemen. Controleer de vervangingsdatum op de zijkant van elke melder.

Ontdek alle tips in deze video!