Standaardisatie als sleutel snelle invoering digitaal bouwwerkdossier

21 maanden geleden

Standaardisatie en samenwerking zijn de manieren om de invoering van het digitaal bouwwerkdossier te versnellen. Dat vindt het grootste deel van de deelnemers van het event De Keten Draait Door: van Idee tot Bouwwerkdossier. “Dit is een bevestiging van onze visie en van de weg die we zijn ingeslagen met standaardisatie”, aldus directeur van Ketenstandaard Bouw en techniek Rien Wabeke.

Het Ketenstandaard Congres was dit jaar voor de eerste keer digitaal. Een virtuele beurs en de mogelijkheid om webinars te volgen waren onderdeel van het programma. Ook was er een live uitzending onder leiding van Ben der Burg. Er werd met tal van gasten uit de wereld van de bouw en techniek gesproken over thema’s als het digitale bouwwerk dossier, hoe circulair en duurzaam te bouwen en hoe de bouwlogistiek efficiënter te organiseren.

Voorspellend onderhoud
Ook over het thema predictive maintenance waren de kijkers van de talkshow duidelijk, 66 procent van hen denk dat ze nog niet klaar zijn voor voorspellend onderhoud. Ben van de Burg: “Dat betekent eigenlijk dat één derde er al wel klaar voor is. Dat is toch best een groot deel.” Ook de gasten van de talkshow zijn positief over het voorspellend onderhoud. “Ik zie al een hele hoop goede voorbeelden en er worden al veel slimme dingen uitgeprobeerd”, aldus Joppe Duindam van Bouwend Nederland. Ook Doekle Terpstra van Techniek Nederland ziet het al in de praktijk gebeuren. “Nog niet iedereen is er mee bezig, maar ik zie een voorhoede ontstaan en daar gaan de veranderingen op dit moment heel snel.”

Heb je het congres gemist?

Klik hier om diverse onderdelen terug te kijken.