Lees hier alle richtlijnen voor de perfecte video op ETV

46 dagen geleden

Hey! In dit artikel leggen we je uit hoe je de perfecte video kan maken voor Elektrotechniek TV. Ook leggen we je uit welke opties er worden aangeboden vanuit Tradecast om jouw video nóg beter te laten presteren. Wanneer je de perfecte video hebt gemaakt moet je deze volgens de juiste specificaties aanleveren. Ook dat bespreken we in dit artikel.

De perfecte video maken
Binnen de strategie van ETV gaan wij ons focussen op verschillende categorieën video's. Dit zijn: Productvideo's, Webinars en Nieuwe ontwikkelingen. Let bij de productie van deze video's op de volgende onderdelen:

- Film het liefst met een stabiele camera zodat je geen trillend beeld hebt:
- Meerdere camerahoeken zijn aan te raden voor de afwisseling:
- Laat in het begin van de video weten waar het over gaat en over welk merk/product het gaat:
- Zorg voor meerdere punten waar een interactieve call to action geplaatst kan worden, zoals 'Koop dit product' of 'Ga naar de website':
- Over het algemeen moet de video niet langer duren dan 3 tot 5 minuten. Long format content kan je opknippen in meerdere delen.
- Zorg ervoor dat alle video's van het merk herkenbaar zijn. Dit kan je doen door gebruik te maken van dezelfde kleuren, fonts, presentatoren etc.
- Let op dat de hele video scherp beeld heeft. Bij een opgenomen livestream kan het bijvoorbeeld zijn dat sommige delen even moesten 'bufferen'. Wij raden aan om deze stukjes eruit te knippen om zo de kwaliteit van de video te waarborgen. 

Opties voor het aankleden van jouw video
- Voeg een duidelijke, korte titel en beschrijving toe. In de beschrijving is het mogelijk om linkjes te plaatsen:
- Kies voor een aantrekkelijke, herkenbare thumbnail in de stijl van jouw merk. Zorg dat mensen hierop willen klikken door ze nieuwsgierig te maken:
- Je kan zoveel keywords toevoegen als je wil. Let wel op dat deze relevant zijn en bij de video passen. Noteer deze en onderscheid ze door een komma dus: (Installatie, Bouw, Innovatie, etc.):
- Er zijn verschillende opties om interactieve overlays / call to action buttons toe te voegen aan jouw video. Dit zijn: 'Kopen/Boeken', 'Linkjes', 'Meer informatie' en een 'Locatie op maps'. Bekijk deze voorbeelden voor inspiratie: productvideo en vacature:
- In de twee bovenste voorbeelden wordt tevens gebruik gemaakt van 'Area overlays'. Deze overlays zijn custom afbeeldingen die overal op de video geplaatst kunnen worden. Deze 'knoppen' verwijzen naar de link die jij aanlevert. Bij het voorbeeld 'productvideo' zie je de area overlay op 0:35 seconden. Deze knoppen zijn duidelijker in beeld dan normale overlays en kunnen worden aangepast met de door jou aangeleverde afbeelding/tekst. Ook is de positie en grootte van deze overlay zelf te bepalen.:
- Het is mogelijk om ondertiteling toe te voegen in meerdere talen. Deze lever je aan in een 'web.vtt' bestand. Tradecast kan dit bestand uploaden bij de video waardoor kijkers van over de hele wereld jouw video begrijpen.

Aanleverspecificaties
- Hoge resolutie .mp4 (1080p is perfect):
- 16:9 formaat:
- Minimale framerate van 30 fps:
- H.264 codec:
- Thumbnail in 16:9 afmeting:
- Titel en beschrijving:
- Keywords (woord, komma, woord):
- Welk type overlay op welk moment en wanneer moet deze weer verdwijnen?:
- De linkjes en/of afbeeldingen die gebruikt worden in de overlays;
- Web.vtt bestand voor ondertiteling (optioneel)

Tevreden met je video? Mail jouw bijdrage (video via WeTransfer en tekst via mail) welke voldoet aan de aanleverspecificaties naar Tradecast: tim.vanvossen@tradecast.eu